Livsstil Mat & Drikke 4 Av [email protected] - 0 115997 FacebookTwitterPinterestWhatsApp 10 spørsmål om mat og drikke del 4 I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Cognac Grappa Rom Akevitt Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Tomtebrygg Mølje Mjød Vikingbrygg Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Nederland Norge Belgia Frankrike Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Sveits Finland Tyskland Sverige Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Prosecco Cava Asti Champagne Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er glukose det samme som? Potetmel Rørsukker Druesukker Stivelse Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? Kjernen i et hodekål En hvit grønnsak Et krydder En grønn grønnsak Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Hurtig steking på høy varme i jernpanne Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme Det er ikke en matrett Det samme som arme riddere En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Plommesorter Eplesorter Druesorter Potetsorter Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter Google+ ↺ START PÅ NY!